BANDLEDEN

Dirk (Viool)

Begonnen op het klassiek (kerk)orgel, maar later overgestapt naar de meer alternatieve gitaar rammel-pop met Soilent Green (werd later de buiscuit Party en bestaat el enige jaren niet meer) en nog steeds met deegweef (waar ook Dré Bom in speelt) . Sinds 2012 speel ik bij de klezmerband op de viool, samen met zus Mieke op de gitaar...

Groeten,
Dirk Janssens


Caren (Accordeon)

Omdat het orgel in mijn tijd helemaal 'in' was, en omdat ik als kleine Caren aardig met een speelgoed orgeltje overweg kon, leek het logisch dat ik met 9 jaar op orgelles ging. Dit tot groot verdriet van mijn broers, zij konden mijn "vreselijk" muzikale talent niet waarderen. Maar tot vreugde van de opa's en oma's, die tot mijn trouwste fans behoorden!
Na verschillende orgels te hebben versleten, en jarenlang niets gedaan te hebben (op muzikaal gebied dan), liep ik zo'n 12 jaar geleden per ongeluk tegen een accordeon. De vonk sloeg over! Na een paar lessen stond er al snel een heus optreden op de agenda, o.a. samen met Jos en Paul (voormalig bandlid). En bij dat eerste optreden is het dan ook niet gebleven!
Inmiddels ben ik een paar jaar ouder, een stel kinderen verder, zijn mijn broers nog steeds geen fans en heb ik van muziek maken nog steeds geen sjoege.
Gelukkig maar dat ik bij onze gelijknamige band speel....! 

Tot kijk,
Caren Wijnands

Dre (Percussie)

Als ex-drummer vind ik het hartstikke tof om de drumstokken bij Lou Sjoege te hanteren. Vroeger heb ik getrommeld in de legendarische 'A Biscuit Party', tegenwoordig bespeel ik de toetsen in de band 'DeegWeef '.
Ook heb ik in mijn eentje een paar tapes, cd's en video's uitgebracht en hou me dan met elektronica (lees: geluidjes en bliepjes) bezig. Ik ben vooral fan van 'Minimal' muziek, en tot mijn grote vreugde kan ik het percussiewerk in Lou Sjoege, minimaal uitvoeren.
Met een ferme tik en een avontuurlijk parradiddletje hoop ik het kloppend hart van de band te worden. Heb ik tenminste niet voor niets in mijn kinderjaren menig koektrommel vernield.

Groeten,
Dre Bom

Jos (Contrabas)

Hallo mijn naam is Jos en ik speel contrabas in Lou Sjoege. Bas spelen doe ik nog niet zo lang. Met mijn kennis van het notenschrift (nihil), kan ik toch nog aardig meekomen in ons klezmerbandje. Af en toe moet Dirk (onze violist) mij een paar noten influisteren.
Behalve bas, speel ik ook gitaar. Dit doe ik al vanaf mijn 15e. Hevig geïnteresseerd in het betere beukwerk dacht ik mijn weg als rockgitarist naar het podium te vinden. Mijn eerste gitaar was dan ook een elektrische, die ik inplugde met een stevig effect apparaatje ertussen. Dit tot genoegen van onze toenmalige buren! Vele jaren later, enkele gitaren verder en heel wat minder wilde haren, speel ik eigenlijk alleen nog maar akoestisch. Dat doe ik meestal in het tweemans bandje dat Caren (onze accordeoniste) en ik samen hebben gevormd. We treden regelmatig op bij feesten en partijen waarbij ik dan ook de zang voor mijn rekening neem. We spelen allerlei soorten covers (met een snik) van Oud - Hollandse tranentrekkers, Zydeco tot aan Klezmer (met z'n 2-en).
Daarnaast speel ik sinds kort ook nog contrabas in een band met de onuitspreekbare naam "Fabulous Fred and the old news". Gewoon een coverband met wat minder gewoonlijke covers dan gebruikelijk. We spelen o.a. nummers van Otis Redding en Mink DeVille.
Andere grote passies van mij zijn: reizen en motorrijden. Deze het liefst in combinatie met elkaar.
Spreek mij gerust eens aan bij een optreden!

Tot ziens,
Jos Luijckx